Tuinontwerp voor oude stadstuin

In deze tuin, van een herenhuis uit 1722, staan een aantal oude bomen. De rode beuk van 130 jaar oud moet gekapt worden. De tuin is opgedeeld in twee ruimtes. Een formele ruimte met klassieke elementen en een landschappelijke ruimte met kenmerken van een bos.

Deze ruimtes blijven. De formele ruimte wordt formeler gemaakt door de vijver groter te maken. In de landschappelijke ruimte worden nieuwe bomen, struiken en bladplanten geplant. Tussendoor ligt nu een pad van schors. Ook wordt de tuin naar achteren opgehoogd, het groen is nu ook beter te zien in huis.

In de vijver wordt het huis en de omgeving gereflecteerd. Rinse, de bewoner, heeft een fontein en verlichting toegevoegd. Er kan nu gekozen worden voor een verstilde sfeer met reflectie of een klaterende fontein met sfeerverlichting.
Een mooi voorbeeld van samenwerken.

Foto's: Hanne van der Velde
Foto's: Hanne van der Velde